Detaylı Ara
Beynimizin Güçlenmesini Destekleyecek 5 yiyecek

Beynimizin Güçlenmesini Destekleyecek 5 yiyecek

  • 31 Temmuz 2022
  • 0 Beğenme
  • 118 Görüntüleme
  • 0 Yorumlar

Beynin iyi çalışması, çalışma kapasitenizi, verimliliğinizi artırmak için sadece sağlığınızı izlemeniz değil, aynı zamanda onu faydalı vitaminler ve mikro elementlerle beslemeniz gerekir. Zeki olmak için ne yemeniz gerektiğinden bahsedelim.Beyin, merkezi sinir sisteminin en önemli organıdır, tüm organizmanın işlevselliğinden sorumludur. Aynı zamanda, tüm insan organları arasında en az çalışılanıdır. Bu nedenle, işindeki en ufak bir başarısızlık, bir kişinin yaşayabilirliği üzerinde çok güçlü bir etkiye sahiptir. Hoş olmayan sonuçları olan hastalıklardan ve yaralanmalardan bahsetmiyorum bile. Bu vücudu vitaminler, mineraller ve yağ asitleri ile beslemek önemlidir. Beynin uygun, sağlıklı beslenmeye ihtiyacı vardır. Diyetinizi değiştirerek, işini büyük ölçüde kolaylaştıracaksınız.

Somon

Somon dahil tüm yağlı balıklar, omega-3 çoklu doymamış yağ asitlerinde yüksektir. İçeriğinde somon liderdir; ringa, uskumru, alabalık, pisi balığı ve chum somonunda da omega-3 bulunur.
Bu yağ asidi ayrıca kan damarlarının duvarlarını güçlendirmeye ve temizlemeye yardımcı olur, kan basıncını normal sınırlar içinde tutmaya yardımcı olur, kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskini azaltır ve metabolizmayı geliştirir. Yeterli miktarda omega-3 tüketirseniz beyniniz daha verimli çalışmaya başlayacak, zihinsel aktivite artacak ve hafıza gelişecektir. Sağlıklı yağlar beyin hücrelerinin kendileri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Diyetinize somonu dahil ederseniz Alzheimer hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların oluşmasını önleyebilirsiniz. Bunun nedeni, omega-3 kullanımı ile kandaki beta-amiloid içeriğinin azalmasıdır.

Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği çinko, faydalı yağ asitleri, magnezyum, A ve E vitaminleri içerir. Bu vitaminler ve mineraller nöronların aktivitesi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir, bu da artan hafıza, kalp fonksiyonu ve vücudun genel dayanıklılığı ile sonuçlanır. Tohumlar bağımsız bir ürün olarak ve salatalara, hamur işlerine, müslilere, yoğurtlara katkı maddesi olarak kullanılabilir. Ancak tohumların kalorilerinin çok yüksek olduğunu unutmayın, bunları orta dozda kullanmak daha iyidir.

Ham Çikolata

Çikolata için önemli bir gereklilik vardır – kakao çekirdeklerinin içeriği en az %55 (ideal olarak – %70-80) olmalıdır. Sadece bitter bitter seçin, ancak sütlü ve beyaz çikolatayı tamamen reddetmek daha iyidir. Kakao çekirdekleri, antosiyaninler ve antioksidan flavonol gibi maddeler açısından zengindir. Kan damarlarının işlevlerini iyileştirmeye yardımcı olurlar, beyne giden kan akışını önemli ölçüde artırırlar. Sonuç olarak, beyin hücreleri aktive olur. Ve bileşimdeki magnezyum hafızayı geliştirir. Çikolatanın güçlü bir alerjen olduğunu unutmayınız, tüketim oranını takip ediniz.

Ceviz

Ceviz, melatonin, magnezyum, çoklu doymamış yağ asitleri omega-3 (alfa-linolenik asit), omega-6 ve omega-9 gibi beyin dostu elementler içerir. Bunları düzenli olarak kullanarak, bilgileri daha hızlı algılamaya ve işlemeye, hafızayı ve diğer bilişsel işlevleri geliştirmeye başlayacaksınız. Bu kuruyemişler, serbest radikallerle aktif olarak savaşan, iltihabı azaltan ve Alzheimer hastalığı geliştirme riskini azaltan E vitamini açısından zengindir. Tüm fındıklar gibi ceviz de kalbe iyi gelir, “kötü” kolesterol seviyesini düşürür ve beyin hücrelerinin yaşlanmasını önler.

Brokoli

Brokoli bir vitamin bombasıdır (A, C, K vitaminleri, folat, lutein, lif içerir) ve ayrıca hücrelerin yaşlanma sürecini yavaşlatabilen ana antioksidan olan, kolayca sindirilebilir bir bitkisel protein kaynağıdır. Bu lahana türü, beynin düzgün çalışmasına yardımcı olan K vitamini, lutein ve bor bakımından zengindir. Lahana aynı zamanda kan damarlarını ve kılcal damarları güçlendiren ve beyin de dahil olmak üzere kan dolaşımını olumlu yönde etkileyen bir C vitamini kaynağıdır. Bu sebzenin sürekli kullanımı, ana insan organının bilişsel işlevlerini önemli ölçüde artırır.

  • Paylaş :

Yorumunuzu bırakın