Papatyanın Bilinmeyen Faydaları Nelerdir?
Birkaç yüzyıl boyunca papatya, farklı amaçlar için popüler kültürde kullanılmıştır. Örneğin, Orta Çağ’da, yorgunluk için bir ilaç olarak kullanılırken, eski Mısırlılar için tüm hastalıklar ve özellikle nevralji, ağrı vb. İçin alternatif tıpta kullanıldı. Ancak burada bitmiyor, çünkü papatya ateş, endişe benzeri her durum için bir çare olarak görüldü. Tüm bu özellikler eski inançların bir parçası mıydı yoksa hala güncel ve doğru mu? Aşağıda açıklığa kavuşturmaya çalışacağız.
Papatya, hidrofilik ve lipofilik elementlerin varlığı sayesinde vücut üzerinde olumlu etkilere sahip olabilen çeşitli özelliklere sahiptir. Bununla birlikte, bu etkilerin çoğu papatya ile bir içecek infüzyonu olarak değil, harici kullanım için bir uçucu yağ veya benzeri olarak elde edilir.
Bildiğiniz gibi, papatya çayı içmek esas olarak uykusuzluğa ve endişeyi yatıştırmak için kullanılabilir. Ancak burada bitmiyor çünkü bir papatya bitki çayı, yatıştırıcı, antienflamatuar, antispazmodik, antioksidan olarak çok yararlı olabilir. Özellikle papatya, bitkisel tıpta stomatit, gastrit, kolit vb. Gibi mide rahatsızlıklarına karşı kullanılır.
Papatya esansiyel yağı, özellikle kırmızı, couperose, kaynama, tahrişler vb.Için anti-enflamatuar özellikler dâhil olmak üzere çeşitli özelliklere sahiptir. Bu durumlarda, papatya ayrıca cilt için iyileştirici ve arındırıcı özelliklere sahiptir. Ek olarak, papatya ayrıca yatıştırıcı özellikler, jinekolojik bozukluklar vb.Için kullanılır.
Kısacası, papatya sağlığın mükemmel bir müttefiki olabilir, ancak bağımsız olarak ilgilenmeye karar vermeden önce kendinizi iyi bilgilendirmeye dikkat edin. Her bitki çayı günde sadece en fazla 2 bardak içilmelidir.
Papatya Çayı Nasıl Demlenir?
Yukarıda birçok faydasını sıraladığımız papatyanın çayını poşet olarak birçok iyi markada bulabilirsiniz. Kaynamış kaynar suyu fincana boşaltarak poşet çayı içinde 5 dakika tuttuğunuzda papatya çayınız hazır olur.
Ancak siz kendiniz hazır ürünlerden. Çok kurutulmuş papatya çiçeğinden çay demlemek isterseniz bu konuda da sizi bilgilendireceğiz. En faydalı ve aktif bileşenler papatyanın başlarında bulunur. Yaklaşık 90 derece bir suya içine çiçekleri suyu ısıtıcıdan aldıktan sonra atmanızı öneriyoruz.
Eğer tadını yumuşatmak yâda tatlandırmak isterseniz bal yâda esmer şeker koymanızı öneririz. Bardağınızı önceden sıcak su ile çalkalarsanız o zaman çayınız daha uzun süre sıcak kalacaktır.